Thursday, 26 January 2012

ya Allah aku suka dia.....


ya Allah...jika dia bukan untuk ku,,
jauhkan dia dari hati ku...
dan 
jika telah tertulis,,
sebelah dari hati ku yang hilang adalah pada nya,,,
dekatkan lah kami berdua menuju ke Syurga mu...
jadikan lah dia Imam ku...
yang akan sempurnakan setiap kekurangan ku...


Wednesday, 25 January 2012

biar lah dia pergi....

assalammualaikum bloger n blogis....


kat sini,,korg msti pnah kan mengecewakan dan di kecewakan...
kalau kte fkir dalam2 sampai (dalam2) ...
tu semua hukum karma...
ye...! btol lah... (ye aje lah)
now dashi just nk mention tntang dikecewakan... (slalu sangat dkecewakan nie)


bila dia tak pilih awak.....

assalammualaikum bloges....


ok...now dashi nak story satu hal yg slalu sangat kita hadapi... trutamanya Perempuan...
(knapa plak prempuan??)
---sbb llaki dh smakin krang skarang n blum tmasuk yg dh jd GAY...!
(so???)
---klu llaki kurang,,prempuan banyak,,,susah nk cari yg btol2 stia tau sayang...
(oh...ok..)
then,,kdang2,,sbgai prempuan,,,hati kite mmang senang tsentuh when llaki tu datang,he always wif u,,make u smile n blalalala.......
tapi,,dye tak pilih kite jd someone dye pun lpas kte dah tlanjur sayang n cinta kat dye..
-------sumpah....sakit hati n sdih gler kan...
tapi pernah tak kite fkir,,knapa dia tak pilih kta???
-----walaupun awak HOT<COMEL<CANTIK<BLALALALA.....


Tuesday, 24 January 2012

kita sebagai hamba Allah....

assalammualaikum....
alhamdulillah hari nie smua ok.... hahaha...seronok sangat dapat hang out ngan kawan2 malaya...
ya Allah,,,
ku panjatkan syukur dengan semua nikmat yang telah Kau berikan kepda kami..
hamba mu yang lemah dan leka ini..
sgala nikmat yang Kau berikan,,,
kami trima dengan rasa yang rendah diri....
dan sgala dugaan yang datang,,,
kami anggap ia sebagai cara untuk Kau mmantang kan kami,,
bagi mencari redha Mu Illahi....

kadang2 masa mmatangkan drashi... mlihat skeliling,,then blajar kat mane silapny... kita sbagai hamba Allah...