Monday, 21 October 2013

mencari jejak cinta

pada Mu aku bersujut. . .
pada Mu aku meminta. .
saat kaki ku melangkah longlai. . mencari jejak yang belum aku temukan. .
ku panjatkan doa pada Mu. .
agar nanti dia yang kau pilih untuk membawa ku ke Syurga Mu. 


Friday, 13 September 2013

aku tetap di sini. . . .

jika dulu. . .lena nya dimulakan dengan senyuman. . dan mimpinya seindah kisah cinderella dan bangunnya di sambut en.mentari bahagia. . . kini semuanya berbeza. . .

sebelum lenanya ia di paksa. . . dalam lenanya hanya gelap menjadi cahaya dan bangunnya kabus dan kabur menerangi suasana. . .

kuatkah aku. . meneruskan semua ini. . . mampu kah aku untuk terus bertahan. .

Friday, 17 February 2012

biar lah kita hanya sebagai seorang kawan....

assalammualaikum bloggerboy and blogirl....
now,,,dashi nak kongsi story tentang MENGAPA KADANG2 PEREMPUAN LEBIH SUKA MENJADI KAWAN KEPADA SEORANG LELAKI....

Thursday, 26 January 2012

ya Allah aku suka dia.....


ya Allah...jika dia bukan untuk ku,,
jauhkan dia dari hati ku...
dan 
jika telah tertulis,,
sebelah dari hati ku yang hilang adalah pada nya,,,
dekatkan lah kami berdua menuju ke Syurga mu...
jadikan lah dia Imam ku...
yang akan sempurnakan setiap kekurangan ku...


Wednesday, 25 January 2012

biar lah dia pergi....

assalammualaikum bloger n blogis....


kat sini,,korg msti pnah kan mengecewakan dan di kecewakan...
kalau kte fkir dalam2 sampai (dalam2) ...
tu semua hukum karma...
ye...! btol lah... (ye aje lah)
now dashi just nk mention tntang dikecewakan... (slalu sangat dkecewakan nie)


bila dia tak pilih awak.....

assalammualaikum bloges....


ok...now dashi nak story satu hal yg slalu sangat kita hadapi... trutamanya Perempuan...
(knapa plak prempuan??)
---sbb llaki dh smakin krang skarang n blum tmasuk yg dh jd GAY...!
(so???)
---klu llaki kurang,,prempuan banyak,,,susah nk cari yg btol2 stia tau sayang...
(oh...ok..)
then,,kdang2,,sbgai prempuan,,,hati kite mmang senang tsentuh when llaki tu datang,he always wif u,,make u smile n blalalala.......
tapi,,dye tak pilih kite jd someone dye pun lpas kte dah tlanjur sayang n cinta kat dye..
-------sumpah....sakit hati n sdih gler kan...
tapi pernah tak kite fkir,,knapa dia tak pilih kta???
-----walaupun awak HOT<COMEL<CANTIK<BLALALALA.....


Tuesday, 24 January 2012

kita sebagai hamba Allah....

assalammualaikum....
alhamdulillah hari nie smua ok.... hahaha...seronok sangat dapat hang out ngan kawan2 malaya...
ya Allah,,,
ku panjatkan syukur dengan semua nikmat yang telah Kau berikan kepda kami..
hamba mu yang lemah dan leka ini..
sgala nikmat yang Kau berikan,,,
kami trima dengan rasa yang rendah diri....
dan sgala dugaan yang datang,,,
kami anggap ia sebagai cara untuk Kau mmantang kan kami,,
bagi mencari redha Mu Illahi....

kadang2 masa mmatangkan drashi... mlihat skeliling,,then blajar kat mane silapny... kita sbagai hamba Allah...