Wednesday, 25 January 2012

biar lah dia pergi....

assalammualaikum bloger n blogis....


kat sini,,korg msti pnah kan mengecewakan dan di kecewakan...
kalau kte fkir dalam2 sampai (dalam2) ...
tu semua hukum karma...
ye...! btol lah... (ye aje lah)
now dashi just nk mention tntang dikecewakan... (slalu sangat dkecewakan nie)




kte slalu ckap...,
knapa dye tinggalkan aku??
aku tak ckup baik ke??
cantik/handsome sangat ke prempuan(slaluny minah)/lelaki (slaluny jantan) tu???
aku tak pernah curang pun dgn dye..
aku setia...
then blalalalala...(banyak lagi kot ayat sentap sental nie..)

HEYYY KORANG.....!
pasal 3 ayat nie,,,yg btol jd ta btol n byk lagi yang tak btol org ckap btol..
ok...jom kte ingt balek,...
biar lah dye tinggal kan awak,,doakan dye bahagia dan awak bhagia...sebab
ALLAH SWT,IBU N BAPA KITA,BFF KTE
sayang kite sangat2...n dyeorg taknak awak marana meroyan tau...
(couple itu haram)
then,,bkan awak yg tak ckup baik,,
tapi "kekasih" awak tu jahat..!
sbb sayang kita sangat2...Allah swt tak nak awak dkatkan diri awak yang baik tu bsama org yang boleh rosakan awak... (baik kan Allah?)
then..
paras rupa tak janjikan apa2...tu semua pinjaman Allah untk smentara...
perlu ke sbb nk ada couple (haram) kte kna bukak sana,bukak sini,tayang sana blalala
no3x! itu berdosa....!
perlu ke nak mengejar cinta yang belum pasti bawa kita ke syurga kelak???
sedangkan kita cuma perlu menunggu sebelah lagi hati kita yang hilang,melamar kita untuk menjadi pasangan syurganya kelak..!
how about "cinta" yg blambak2 kita cari dulu???
mcm tak de gune je kot...
(dosa lebih adalah)
so GIRL n BOY... carilah cinta yang boleh bawa kita ke Syurga kelak..
(jgn sia2kan cinta korg tu...MAHAL TAU...!)

chooppp...! korg pun curang lah....
korg curang ngan ALLAH...!
klu ngan couple,,, 10 kali shari jmpe pun,,,NO HAL...
tapi,,klu nak DATING ngan ALLAH...payah.susah.slalu ponteng!
sdangkan sgala HADIAH yang ALLAH dah brikan,,kte lalai n tak pernah bsyukur...
Allah dah bagi kita Cinta,,
tapi knapa kte lbih mhargai SI PENERIMA CINTA????
so...... kite kna SETIA..! (HARUS!WAJIB) dengan smua perintah Allah...
INSYAALLAH,,,
DIA akan hadiahkan kita hati yang kita cari,dan cinta suci yang hakiki..
insyaAllah,,,cinta sampai ke syurga...
-sangat seronok-



sama-samalah kita berubah ke arah kebaikan...
missdrashi sayunx kamo...!









No comments:

Post a Comment