Wednesday, 25 January 2012

bila dia tak pilih awak.....

assalammualaikum bloges....


ok...now dashi nak story satu hal yg slalu sangat kita hadapi... trutamanya Perempuan...
(knapa plak prempuan??)
---sbb llaki dh smakin krang skarang n blum tmasuk yg dh jd GAY...!
(so???)
---klu llaki kurang,,prempuan banyak,,,susah nk cari yg btol2 stia tau sayang...
(oh...ok..)
then,,kdang2,,sbgai prempuan,,,hati kite mmang senang tsentuh when llaki tu datang,he always wif u,,make u smile n blalalala.......
tapi,,dye tak pilih kite jd someone dye pun lpas kte dah tlanjur sayang n cinta kat dye..
-------sumpah....sakit hati n sdih gler kan...
tapi pernah tak kite fkir,,knapa dia tak pilih kta???
-----walaupun awak HOT<COMEL<CANTIK<BLALALALA.....


korang percaya tak,,,
smua dlm hdup kta berpasangan...
HATI kita pun,,Allah swt jadikan berpasangan...
maksudnya... =
awak simpan satu...
saya simpan satu...
then...
bnde ni akn lengkap bla kita di ijab kabulkan nanti (kahwinlah... =)


“Wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki-lelaki yang keji, dan lelaki-lelaki yang keji adalah untuk wanita-wanita yang keji. Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik…..”

percaya pada janji Allah...
Dia mesti hadiahkan kite yang terbaik nanti...
so jgn sedih ble bkn kte yg dia plih untuk jadi pelengkap HATI dye... sebab kite ttp yg pertama dimata Allah dan jga di HATI Rasulullah....(lebih seronok kan....)
tapi...!
jangan berhenti dari mencari cinta korg sume... n jgn sesekali mlepaskan cinta korg.... bile dh dapat Cinta Yang Halal,,hargai dan sayangi dia... sbb tu akan lebih membahagiakan korg berdua...! chomel kan....!

bila nak dapat lelaki yang baik,,,kte kna lah jd yang terbaik...
janji Allah itu pasti....
jaga cinta Allah,,,sbb Dia tak pernah jauh dari kta...
jaga kasih dan sayang ibu bapa,,,krana mereka org pertama menyintai kita...
dan
jaga cinta Halal mu... kerana ia bakal membawa mu ke syurga kelak....
catatan comel cik drashi..
XOXO

2 comments: